Hvordan implementere digitale verktøy i hverdagen?


Digitale verktøy / fredag, januar 26th, 2018

Mange synes det er skremmende at verden blir mer og mer digital, andre synes det er spennende, men for de fleste er det kanskje en kombinasjon. Forventningene til at bedrifter, og enkeltpersoner skal forstå, og ta i bruk digitale verktøy øker. Digitale verktøy er ment som hjelpemidler for å gjøre prosesser enklere. Likevel kan det virke som mange tror det motsatte. Årsaken er nok i stor grad at det tar tid å sette seg inn i hvordan de ulike verktøyene fungerer. Akkurat som man ikke lærte å lese på 1, 2, 3, lærer man heller ikke å bruke nye digitale verktøy i denne hastigheten. Men igjen, akkurat som å lese, vil man se en stor nytte av det så fort det er lært.

Sier for eksempel sjefen din at dere skal benytte dere av et nytt program på arbeidsplassen, ikke bli fortvilet – bli glad! Tørr å være nysgjerrig, dele ideer, og stille spørsmål. Dette vil smitte over på dine kolleger, og prosessen med å implementere det nye digitale verktøyet vil bli enda lettere, og mye morsommere. Er du sjefen, kan heller ikke du lene deg tilbake – tvert i mot. Du må gå frem som et forbilde, selv lære deg programmet som skal implementeres, lære videre til dine ansatte, og stille opp med en hjelpende hånd. Men den kanskje aller viktigste oppgaven din, er å kommunisere nytten av å ta i bruk dette verktøyet. Det er mye mer motiverende å vite hva målet er, enn å kun få utdelt delmål.

Implementering av digitale verktøy er ikke gjort over natten, det krever tid og tålmodighet. Det er viktig å stille opp, og motivere hverandre for å lykkes. Først når alle har forstått hvordan programmet brukes, og viktigst av alt; ser verdien av å bruke det, har man lykkes med implementeringen.

 

Lykke til!

2 Replies to “Hvordan implementere digitale verktøy i hverdagen?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *